Heave compensation systemen

Heave compensation systemen

Offshore werkomgevingen staan ​​onder invloed van constante verandering in omstandigheden en vereisen vaak een adequaat deining compensatie systeem. Onze betrouwbare deining compensatie oplossingen zijn het resultaat van slimme engineering en ontwerp, en de samenwerking met eindgebruikers om te voldoen aan de operationele eisen van klanten en de industrie.

Efficiënte hijswerkzaamheden

Een hefcompensatiesysteem is ontworpen voor hijsoperaties offshore. Het standaardsysteem heeft een bereik tot 500 ton, andere belastingsgrenzen zijn op verzoek verkrijgbaar.

Een zwaar compenserend systeem zorgt ervoor dat het touw steeds op spanning blijft en vermindert pieken en dalen door de beweging van de zee te volgen. Hierdoor kan het werk veilig, efficiënt en op een gecontroleerde manier worden uitgevoerd. Het systeem wordt tussen de haak van de kraan en de last geplaatst, en kan ook onder water worden gebruikt. Het werkt als een stand-alone systeem, waardoor er geen externe stroombron nodig is.

Voordelen heave compensatie systeem

  • Voor gebruik zowel boven als onder water
  • Geen externe stroomvoorziening nodig
  • Vermindert kosten doordat u in staat bent langer te werken bij hoge zeestanden
  • Geen speciaal hijsframes nodig
  • Vergroot operationele mogelijkheden tijdens verschillende type weer

Passieve heave compensation

Een typische passieve deining compensatie oplossing bestaat uit een hydraulische cilinder en een gas accumulator. Wanneer de zuigerstang uitschuift, wordt het totale gasvolume verkleind, hierdoor wordt het gas gecomprimeerd, waardoor de druk op de zuigerstang toeneemt. De compressieverhouding is laag om een kleine stijfheid te garanderen. Een goed ontworpen passieve deining compensatie oplossing kan een efficiëntie van meer dan 80 procent behalen.

In-line compensator

De in-line compensator is ontworpen om een ​​passieve, niet-aangedreven oplossing te bieden voor bewegingscompensatie in een single hijssysteem. Het vermindert risico doordat het actieve systeem kan worden uitgeschakeld en door het gewicht op de kabels te verminderen.

In samenwerking met Doedijns hebben we veel verschillende soorten passieve deining compensatie systemen ontworpen en gefabriceerd, van direct werkend op offshore boorschepen tot diepwater lier compenstatie systemen. Er zijn adapters voor verschillende rigging pakketten beschikbaar, evenals verschillende ophangingen various hang-off loads and strokes

Neem contact op met ons team

Wilt u meer informatie over de standaard V32 cilinder? Neem dan contact met ons op via +32 56 50 11 16 of stuur ons een bericht:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.