6 hydraulische powerpacks voor de staal industrie

6 hydraulische powerpacks voor de staal industrie

In opdracht van Engicon nv (Geldof), leverancier van geïntegreerde staal oplossingen voor opslag, verhandeling en verwerking van vaste stoffen in bulk, vloeistoffen en gassen, heeft Vapo 6 hydraulische powerpacks geleverd. De 6 volledig identieke powerpacks, met allen een vermogen van 18,5 kW worden ingezet voor het liften van silo’s. 

Betrouwbare oplossing 

Het liften van een silo, soms met een inhoud van meer dan 1000m3 is een zorgvuldige taak. Door de enorme omvang en het gewicht is het noodzakelijk dat het liften geleidelijk en bovenal veilig gebeurt. De betrouwbaarheid van de aandrijving is hier van uiterst belang. Dit is dan ook de reden waarom er gekozen is voor een hydraulische aandrijving, bekend om zijn vloeiende beweging. Het liften van de silo’s gebeurt door middel van cilinders, aangedreven door de hydraulische powerpacks.

De powerpacks zijn ter vervanging van een huidige set powerpacks. Omdat de huidige set powerpacks van onvoldoende kwaliteit waren en daarmee onbetrouwbaar werden, was de klant duidelijk. De nieuwe set powerpacks moeten van hoge kwaliteit zijn en uiterst betrouwbaar. Een solide oplossing met betrouwbare kwaliteit, zodat de enorme silo’s veilig gelift kunnen worden. 

zes hydraulische powerpacks voor Geldof

Snelle levertijd mét kwaliteit

Om aan de wens van de klant te kunnen voldoen zijn de powerpacks modulair ontworpen en gebouwd. Door het standaard ontwerp en seriematige opbouw is de assemblage tijd aanzienlijk korter. Dankzij jarenlange ervaring in hydrauliek, is het standaard ontwerp van de Vapo Powerpacks volledig doorontwikkeld tot een solide oplossing. Zo kon er aan de levertijd worden voldaan, zonder in te leveren op kwaliteit.

Modulaire powerpacks: Overal inzetbaar en eenvoudig te installeren 

Het formaat van iedere silo is anders. En ook de omstandigheden verschillen. Het is daarom belangrijk dat de hydraulische powerpacks in iedere situatie ingezet kunnen worden. Dankzij het skid ontwerp zijn de systemen compact en eenvoudig te vervoeren en te plaatsen. Het systeem is makkelijk te verrijden met een heftruck en de gelaste hijsogen maken dat het systeem eenvoudig te liften is met een kraan. 

Een ander voordeel van het modulaire ontwerp is de eenvoudige aansluiting van de powerpacks. Voor iedere liftoperatie worden de hydraulische powerpacks opnieuw aangesloten op de aan te drijven cilinders. Door het ontwerp zijn de Vapo powerpacks eenvoudig een-op-een aan te sluiten zodat de hijsoperatie snel van start kan. 

Eenvoudig en remote te bedienen

Daarnaast is de unit eenvoudig te bedienen. Na het opstarten van het systeem kan de unit bediend worden met een op de kast geïntegreerde handbediening. Ook is het mogelijk om het systeem op afstand te bedienen met een remote control panel.

Door de mobiele aard van de powerpacks en eenvoudige aansluiting kan iedere silo worden opgetild, waar de silo zich ook begeeft. 

Hydrauliek service-expert binnen handbereik

Hoewel we er niet vanuit gaan, bestaat er een kans dat een storing zich voordoet. Om stilstand, en daarmee een mogelijks gevaarlijke situatie, in te perken is het belangrijk dat de storing snel verholpen wordt. Door de gunstige geografische spreiding van de Vydraulics Group is er altijd een service monteur in de buurt. Het hebben van een hydrauliek expert binnen handbereik is dan ook een van de redenen voor de klant om voor Vydraulics te kiezen. 

Technische details powerpacks:

  • Spanning 400VAC 50Hz
  • Vermogen elektrische motor: 18,5kW 1500tr/min 
  • Tankinhoud: 700 L
  • Pomp 45 CC/tr