Automatisatie en synchronisatie

Automatisatie en synchronisatie

Bij VAPO Hydraulics zijn we gespecialiseerd in hydrauliek op maat. Door onze uitgebreide ervaring met kleine en grote series op maat gemaakte cilinders voor diverse sectoren, vragen steeds meer klanten om de automatisering en synchronisatie van klantspecifieke systemen. Onze kennis op dit gebied stelt ons in staat hydraulische cilinders nauwkeurig te positioneren en controleren.

Voor relatief eenvoudige hydraulische systemen, zoals systemen waarbij één of twee cilinders moeten worden gecontroleerd, kan dit gewoonlijk worden uitgevoerd met standaard controllers (encoders) en een PLC. De communicatie met het systeem wordt vormgegeven met industriële veldbussen en/of digitale I/O-lijnen.


Voor complexere hydraulische systemen met meer nauwkeurige positieregelingen en hogere snelheden tijdens de gesynchroniseerde beweging wordt gebruik gemaakt van o.a. het National Instruments CompactRIO platform.

Sectoren

Case Automatisatie & Synchronisatie

Positioning van 20t beton lift met een bereik van 6 meter en een nauwkeurigheid van 0,1 mm.

De uitdaging
Horizontaal tillen van 20t wegende lade met vloeibaar beton over meer dan 6 meter, met behulp van vier hydraulische cilinders. De gewichtsverdeling van de 12m lange lade is ongelijk, toch moet de lade horizontaal blijven met een nauwkeurigheid van slechts twee millimeter.

De oplossing
Het implementeren van een op maat gemaakt control algoritme dat de vier hydraulische cilinders bedient tijdens de verplaatsing van de asymmetrische belaste 20t lade naar de plaats van bestemming.

Neem contact op met ons team

We informeren u graag over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Neem contact met ons op via +32 56 50 11 16 of stuur ons een bericht:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.