Bedrijfsbezoek Vydraulics aan Sassevaart

Nieuwe Sluis Terneuzen

Onlangs brachten we een indrukwekkend bedrijfsbezoek aan de Nieuwe Sluis in Terneuzen, waar Vydraulics een belangrijke rol speelt in de realisatie van dit enorme project. Tijdens ons bezoek kregen we een uniek kijkje achter de schermen van de bouw, waarbij we onder andere een droge sluiskelder op 20 meter diepte en de brugkelder van een van de basculebruggen bezochten.

Hoewel veel van ons werk onzichtbaar is – het bevindt zich onder water, onder de weg of in kelders – was het fascinerend om de techniek en complexiteit van dichtbij te ervaren.
Vydraulics is trots op de bijdrage die we hebben geleverd. We begonnen met de levering van de brugcilinders voor de bruggen, gevolgd door de cilinders voor de sluisdeuren en nivelleerschuiven, en de bijbehorende hydraulische systemen en manifolds, samen met het volledige leidingwerk. Afhankelijk van de voortgang op deze enorme bouwplaats hebben we de afgelopen twee jaar alles op locatie kunnen aansluiten. De komende tijd worden de laatste details afgerond.

De Nieuwe Sluis, geïnspireerd op de sluizen in het Panama-kanaal, maakt straks de toegang voor grotere schepen mogelijk tussen de Westerschelde en de haven van Gent. Dit indrukwekkende bouwwerk wordt op 11 oktober 2024 feestelijk geopend door Koning Willem-Alexander en Koning Filip. Wij zijn trots om niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk te bouwen aan de verbinding tussen Nederland en België!

Bedrijfsbezoek Sassevaart